Faq

Dina 9,5 mm filmer har krympt av ålderdom. Avståndet mellan hålen i filmen har minskat och filmen passar inte längre i projektorn. Du kan glömma visning på en projektor. På den digitala skannern har vi en ny port för 9,5 mm film, som detekterar filmens krympning och korrigerar felet automatiskt. Digitalisering av filmerna lyckas bra.
Det spelar ingen roll så länge du inte blandar super8- och 2x8mm-filmer.
Det lyckas bra.
Vi kan ge en offert för arbetet efter att ha sett materialets kvantitet / skick. Bedömningen är alltid gratis och förpliktigar inte till någon överföring. Om ni kan besöka oss, är det möjligt att göra utvärderingen medan ni väntar.
Filmerna överförs först till vår maskin. Du får materialet på en minnessticka, och med dess hjälp kan du planera kommentaren. Sedan bokar vi bara tid för inspelning.
Det är troligt att det är frågan om en 16mm sepmag, dvs. 16mm separat ljud. Bilden är på en rulle och ljudet på en annan rulle. Vi kan sammanföra bild och ljud. Kom och visa filmerna. Bedömningen är alltid gratis.
Längden är cirka 35 minuter
Allt lyckas.
Det är möjligt att dina filmer är gamla och torra och inte längre håller för att köras i projektor. När filmen torkar krymper den också och blir spröd, medan avståndet mellan hålen minskar. Du kan komma hit och visa filmen, bedömningen är alltid gratis. Din film kan överföras säkert med en digital skanner.
På en dator går det att se filerna i USA . Om man vill se dem på andra enheter, kan vi också göra filerna i NTSC-format.
Vi rekommenderar att du lägger vartdera formatet på olika rullar.
Mängdrabatten bestäms enligt filmens totala längd. Fastän ni skulle sända in alla filmer nu, kan ni enligt överenskommelse hämta en del av dem exempelvis först på hösten. Ni kan också låta göra bara en liten mängd nu, och arbetet fortsätter senare utgående från den redan uppnådda mängdrabatten.
Filmöverföringskunder får gratis låna hem en tittare av Reel One t.ex. över ett veckoslut. Enheten är enkel att använda och bränner inte hål i filmen. Skärmen är visserligen liten och ljussvag, men filmerna kan identifieras på det sättet.