Reel One oy ilmalantori 2 00240 Helsinki
 
         
 
Palsta 1
 
 
Risto V

Minulla 9.5mm filmiä, joka ei enää toimi vanhassa pathe-projektorissani. Uusimmat filmit vielä toimivat , mutta vanhimmat eivät kulje enää. Onko asia korjattavissa?

 

Vastaus:

9.5mm filmisi ovat kutistuneet vanhuuttaan. Filmin reikien väli on pienentynyt ja filmi ei sovi enää projektoriin. Katselun projektorilla voi unohtaa. Meillä on uusi portti digiskannerissa 9.5mm filmille, joka huomioi filmin kutistuneisuuden ja korjaa virheen automaattisesti. Filmien digitointi onnistuu hienosti.

 

Joni N

Saako teillä siirrettyä super8 filmistä myös reunat ja filmin reiät. Tarvitsisin musiikkivideoon koko filmin kuvan reunasta reunaan.

 

Normaalisti s8mm portti skannaa vain kuva alan filmistä. Mikäli haluat, voimme skannata filmisi uudella 9.5mm portilla, jolloin myös filmin reunat näkyvät hienosti.

 

 

 

Taina K

Projektorini ei toimi kunnolla. Saako teiltä apua?

 

Vastaus:

Ota projektori mukaan niin katsotaan.

 

 

Ismo T

Onko teillä myynnissä tyhjiä kaitafilmikeloja. Tarvitsisin kaikista pienimpiä muovisia keloja. Paljonko ne maksavat?

Vastaus:

Käytettyjä pikkukeloja voit tulla hakemaan veloituksetta.

 

  "Esko R

Minulla on vanhaa tupla8 filmiä jotka haluaisin siirtää dvd:lle. Osa filmeistä on värillisiä ja osa mustavalkoisia. Filmit on jo ennestään liitetty isommille keloille. Haittaako jos samalla kelalla on molempia laatuja peräkkäin?

Vastaus:

Ei haittaa, kunhan et sekoita super ja 2x8mm filmejä keskenään.

 

 " Johanna"

Löysin pari vanhaa kaitafilmiä mökiltä, ja haluaisin ne dvd:lle. Onko mahdollista laittaa samalle levylle myös vanha vhs video?

 

Vastaus:  Onnistuu hyvin.

 

 " Paavo T "

Omistan joukon arvokkaita 8mm elokuvia menneiltä vuosilta. Olisi tärkeää saada ne katsottavampaan muotoon, ja tallennetuiksi digitaalisiksi . Onko mahdollista saada arviota työn kustannuksista?

 

Vastaus:

Voimme antaa tarjouksen työstä , nähtyämme materiaalin määrän / kunnon. Arviointi on aina maksutonta , eikä velvoita siirtoon. Mikäli pääsette paikanpäälle , arviointi käy odottaessa.

 

 "nimetön"

 

10minuuttia filmiä pitäisi siirtää dvd levylle. Voidaanko jatkaa samalle levylle joskus myöhemmin.

 

Vastaus:

Mikäli haluatte katsella levyä tässä välillä , niin se on suljettava. Sen jälkeen tallennus ei onnistu.

 

  "Juha T"

Teen vanhoista filmeistä koosteen vanhemmilleni. Tarkoitus olisi lisätä selostus elokuvaan. Itselläni ei ole editointi mahdollisuuksia, kuinka siis toimimme.

Vastaus:

Filmit siirretään ensin meidän digimasterille, joka voidaan helposti jälkiäänittää. Saatte ensin aikakoodikopion (vhs) jolla voitte suunnitella selostuksen, sitten vaan varataan aika äänitykseen. (lue sivuilta lisää aikakoodikopiosta)

 

 " Pirkko"

Löysin vintiltä vanhoja isän filmejä. Filmi on 16mm leveää ja siinä näkyy kuvia, mutta sitten on samassa purkissa toinen yhtä leveä "ruskea filmi" jossa ei näy kuvia. Molemmissa lukee sama ohjelman nimi, mutta toisessa ei näy mitään. Onko toinen filmi tuhoutunut?

Vastaus: Todennäköistä on että kysymyksessä on 16mm sepmag, eli 16mm irtoääni. Kuva on yhdellä rullalla, ja ääni toisella rullalla. Voimme yhdistää kuvan ja äänen . Tuo filmit näytille. Arvio on aina maksuton.

 

  "24 tt"

3 rullaa super 8 filmiä ja vanhoja valokuvia. Voitteko yhdistää dvd:lle  myös valokuvia filmin sekaan.

Vastaus: Toki  . Veloitus editointi työnä.

 

  " mare"

Kuinka pitkä mahtaa olla 8mm filmiä 15cm kokoinen kela. Filmissä lukee standard 8mm.

Vastaus: pituus on noin 35min

 

 "mare"

Voidaanko teillä siirtää myös erityyppistä single8 filmiä?

Vastaus: kaikki onnistuu.

 

 "Tiina N"

Katselin eilen vanhoja 8mm filmejäni projektorilla. Filmit ovat lojuneet vaatekomerossa vuosia (10-20). Kuva vaikutti aika hyvältä, mutta filmit pitivät kummaa ääntä. Tuntui kuin filmien reijitys olisi ollut rikki. Lopetin kun yksi filmeistä meni silpuksi ja jäi kiinni projektoriin. Onko vika filmeissä vai projektorissa?

Vastaus:

Projektorisi kaipaa varmasti huoltoa. On myös mahdollista että filmisi ovat vanhoja ja kuivuneita, eivätkä kestä enää projarilla ajoa. Kun filmi kuivuu se samalla myös kutistuu ja haurastuu, samalla reikien väli pienenee. Voit tuoda filmin näytille, arviointi on aina maksutonta. Mikäli liikut autolla, ota projektori mukaan , niin katsotaan missä on vika. Digitaaliskannerilla filmisi voidaan siirtää turvallisesti.

 

 

 "Krister B"

 

Ystäväni asuu Yhdysvalloissa. Ajattelin lähettää hänelle vanhoja lapsuudenfilmejä lahjaksi. Jos filmit siirretään dvd:lle, näkyyhän se sitten myös jenkeissä? Miten se aluekoodi?

Vastaus: Eurooppalainen PAL DVD ei näy Jenkeissä, vaikka olisi aluekoodi vapaana tehty. Voimme tehdä filmeistä myös NTSC DVD levyn joka toimii varmasti Jenkeissä.

 

 

 "Asta V"

Haluaisin siirrättää filmit dvd:lle. Meille on tulossa kavereita ja olisi kiva katsella filmit läpi. Voinko myöhemmin editoida dvd- levyä tietokoneella?

Vastaus:

DVD on ns. suljettu formaatti, jota voi kyllä katsella tietokoneella, mutta sen editointi ei sellaisenaan onnistu. Editointiohjelmat eivät hyväksy DVD:n VOB- tiedostokansioita sisään. VOB - tiedostot pitää ensin muuttaa MPEG- muotoon. Tätä varten on netistä saatavissa ilmaisia ohjelmia. DVD+RW ja on ainoa, jota voi editoida, mutta se ei taas ole niin yhteensopiva kuin DVD-R eli ei toimi kaikissa DVD-soittimissa.

 

 

  Lähettäjä " Sakari T "

Jos tuon filmit sinne siirtoon , voinko ajaa niitä vielä projektorilla. Vanha Eumig on vielä kunnossa. Minulla on 20 pikku kelaa s8mm. Haluaisin filmit digital-8 nauhalle.

Vastaus:

Filminleikkaaja liittää filmit yhteen isolle kelalle. Filmi puhdistetaan ja loppuun lisätään vetonauhaa. Saatte digi8 nauhan + alkuperäiset filmit takaisin siistissä suojakotelossa. Filmejä voi hyvin katsoa projektorilla, mikäli filmi muuten on hyvässä kunnossa.

 

 "Tanu"

Voiko minidv- nauhaan lisätä ääntä myöhemmin.

Vastaus :

Jos nauha on taltioitu 12 bit muodossa ( äänen osalta) niin onnistuu.

 

 "Seppänen"

Omistan sekä standar8 että super8 filmejä. Aion liimata pikkukelat isoille rullille . Onko haittaa jos laittaa samalle kelalle molempia?

Vastaus:

Suosittelemme että laitatte molemmat laadut eri keloille.

Lähettäjä"Sari V"

Kiitos pojat nopeasta toimituksesta. Filmit ehtivät juuri isän synttäreille vaikka posti kestikin kaksi päivää. Jälki oli hienoa.

Vastaus: ok

 

 

 

Lähettäjä " Paavo N"

Hei

Minulla on 8mm filmiä useita tunteja. En kuitenkaan raaski siirtää niitä kaikkia heti kättelyssä. Kuinka käy hinnan , jos siirrätän osan nyt ja loput syksyllä. Saanko silti paljousalennusta.

Vastaus:

Alennusprosentti määräytyy filmin kokonaispituuden mukaan. Vaikka toimittaisitte kaikki filmit nyt, voitte hakea niitä pois sopimuksen mukaan esim. osan vasta syksyllä. Voitte myös teetättää nyt vain pienen määrän, ja työ jatkuu myöhemmin jo saavutetusta määräalennuksesta.

 

 

Lähettäjä "t444

Saako teiltä tupla8 vetonauhaa. Siis sitä vanhempaa, ei superia.

Vastaus: Kyllä löytyy. Paljonko tarvitset?

puolituntia filmiä, mikäli kuvattu 18k/s nopeudella.

 

 

 

Lähettäjä "Pirkko N"

Minulla on 1 super 8 kela jossa filmiä 120metriä. Paljonko se on minuuteissa.

Vastaus : Rullassa on noin 30min.

 

 

Lähettäjä "Veijo"

Hieno juttu. Olen etsinyt filmiliima ympäri kaupunkia, muut mistään valokuvausliikkeistä ei löytynyt. Tulen käymään tällä viikolla.

Vataus ok

 

 

Lähettäjä "J. Söderberg"

Haluaisin digitoida vanhaa 16mm+s8mm filmiä. Taitaa olla mykkää, koska en löydä siitä ääniraitaa. Tarvitsisin 1kpl dvd + 1 cd rom levyt. Ollaanko teillä kiinnostuneita vanhasta s8mm filmikamerasta? Minolta xl 400 muistaakseni.

Vastaus: Siirto onnistuu hyvin . Mikäli kamera on kunnossa voimme hyvittää siitä jotain . Tuo ihmeessä näytille

 

 

 

Lähettäjä " Veijo"

FILMIN SIIRTO , FILMILIIMA

Olen aikeissa tuoda teille filmit siirtoon, mutta minun pitäisi korjata liitoksia vähän. Omistamani filmiliima on kuivahtanut. Mistähän saisi toimivaa liimaa?

Vastaus: Myymme uutta filmiliimaa uusissa pulloissa. Pullossa on pieni sivellin mukana.

Saat meiltä myös filmiteippiä ja muita filmitarvikkeita.

 

 

 

Lähettäjä "Sakari M."

Luulen että filmini ovat Super 8mm. Pitäisi saada digimuotoon, mutta meillä ei ole dv-nauhuria tai -kameraa. Voitteko siirtää digi8 muotoon Haluaisin itse editoida materiaalia kun saan uuden tietsikan.

Vastaus: Digi 8 onnistuu hyvin.

 

 

 

Lähettäjä "Ismo Makkonen"

Minulla on lukuisia pikkukeloja super8 filmiä. Filmit ovat isän peruja, eikä ole hajuakaan mitä ne sisältävät. Lisäksi vanha projektori on heitetty jo roskiin aikapäiviä sitten. Kuinka pääsen selville mitä filmit sisältävät , ennenkuin tuon ne siirtoon. Olisi turhaa siirrättää kaikkia, jos niissä on vaikka vieraita ihmisiä.

Vastaus: filminsiirtoasiakkaat saavat Reel One:sta veloituksetta lainaksi katselulaitteen esim. viikonlopuksi kotiin. Laite on helppo käyttää , eikä polta filmiin reikiä. Kuvaruutu on tosin pieni ja himmeä, mutta filmit pystyy näin tunnistamaan.

 

 

Lähettäjä: " tiina hakkarainen"

Onpa kerrankin asiallista tietoa. On hienoa että voi tulla paikanpäälle tutustumaan laitteisiin.

 

Lähettäjä: "jore"

Miks tähän ei voi kirjottaa noin niiku anonyymisti, ja näkis sit heti mitä on kirjoittanut?

Vastaus: Tämä ei ole chatti-palsta, jossa aihe on vapaa, vaan julkaisemme kaitafilmiin liittyviä asiallisia juttuja/ kysymyksiä. Sähköpostiosoite jää piiloon ja voit esiintyä nimimerkillä